Nieuwe app voor inloggen DigiD

(bron: Seniorweb, april 2017)

Met DigiD inloggen op (overheids)sites kan vanaf nu ook met een app. Gebruik van een wachtwoord is daarmee niet meer nodig.

Met DigiD loggen mensen in op overheidswebsites. Het DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Mensen vullen die in en komen dan op een afgeschermd deel van de site, met hun eigen gegevens. Met de nieuwe officiële app van DigiD is inloggen op een aangesloten site wat gemakkelijker gemaakt.

Hoe het werkt

Gebruikers vullen hun inlognaam in op de site, scannen met de app op hun telefoon een speciale code op de site, voeren een pincode in en zijn dan ingelogd op de betreffende site. Invullen van een wachtwoord is niet meer nodig.

Deelnemende sites

Er zijn nog maar weinig diensten aangesloten bij de app. Toeslagen en Mijn DigiD zijn wel aangesloten. Later dit jaar sluiten meer organisaties zich aan bij de app.

Over Software.TFS
Trading & Financial Services (TFS) is begonnen met de verkoop van nieuwe (HP RENEW) en tweedehands IT apparatuur (www.tfs.nl). Sinds nu ruim twee jaar is hier ook software ontwikkeling aan toegevoegd. Van basis (meestal WordPress) websites (www.eigenzaakwebsite.nl) tot aan meer complexe software waarbij er ook de mogelijkheid is om hoog kwalificeerde programmeurs (Bachelor niveau) uit India in te zetten.

WEB

Als u op onderstaande button klikt gaat u naar onze pagina over de bouw van websites en webshops

APPS

Als u op onderstaande button klikt gaat u naar de pagina over de bouw van apps (IOS, Android en Windows)